Palautuskäytäntö

Palautuskäytäntö - Cheval Republic Oy

Me Cheval Republicilla ymmärrämme, että joskus ostokset eivät vastaakaan odotuksiasi. Haluamme tehdä palautusprosessista mahdollisimman sujuvan ja asiakasystävällisen. Noudatamme Suomen kuluttajansuojalakia (38/1978), joka takaa asiakkaille oikeuden palauttaa verkosta ostetut tuotteet 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta.

Palautusoikeus ja -ehtoja

  • Palautusoikeuden voimassaolo: Asiakkaalla on oikeus peruuttaa ostos 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta ilmoittamalla siitä Cheval Republicille. Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä, alkuperäisessä pakkauksessaan ja kaikki laput kiinnitettynä tuotteeseen.
  • Poikkeukset palautusoikeuteen: Huomioithan, että tietyt tuotteet, kuten henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetut tuotteet tai räätälöidyt tuotteet, eivät kuulu palautusoikeuden piiriin, ellei niissä ole todettu olevan valmistusvirheitä.
  • Palautuksen kustannukset: Tuotteiden palautus on asiakkaalle ilmainen paketin mukana tulleella palautuskortilla.

Palautusmenettely:

 Tarkista tuotteet: Varmista, että tuotteet ovat alkuperäisessä kunnossaan, käyttämättömiä ja että kaikki tuotelaput ovat kiinni.

Pakkaa tuotteet: Pakkaa tuotteet huolellisesti alkuperäiseen pakkausmateriaaliinsa tai vastaavaan pakettiin. Varmista, että paketti on suljettu kunnolla.

Palautuskortti: Löydät paketistasi PostNordin palautuskortin, joka sisältää valmiiksi maksetun palautusosoitteen. Kiinnitä palautuskortti selvästi näkyville paketin päälle.

Lähetä paketti: Vie paketti mihin tahansa PostNordin toimipisteeseen. Sinun ei tarvitse maksaa postimaksua, sillä palautuskortti kattaa lähetyskulut.

Seuraa palautusta: Saat kuittauksen, kun palauttamasi paketti on vastaanotettu ja käsitelty meillä. Palautuksen käsittelyn jälkeen hyvitämme rahat alkuperäiseen maksutapaasi.

  • Hyvitys: Kun olemme vastaanottaneet ja tarkastaneet palautetun tuotteen, hyvitämme summan alkuperäiselle maksutavalle. Hyvitys suoritetaan mahdollisimman pian, viimeistään 14 päivän kuluessa palautuksen vastaanottamisesta. Huomioithan, että alkuperäisiä toimituskuluja ei hyvitetä, ellei palautuksen syy ole virheellinen tai viallinen tuote.
  • Vaihto: Mikäli haluat vaihtaa tuotteen toiseen kokoon tai tuotteeseen, suosittelemme palauttamaan alkuperäisen tuotteen ja tekemään uuden tilauksen verkkosivuillamme.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää palautuskäytännöistämme tai tarvitset apua palautusprosessissa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse info@chevalrepublic.com. Olemme täällä auttaaksemme!

Kiitos, että valitsit Cheval Republicin. Pyrimme aina tarjoamaan laadukkaita tuotteita ja erinomaista asiakaspalvelua.

Saatat olla kiinnostunut näistä...

1 / 4